Natuurgeneeskunde

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie
In de energetische consulten kijk ik primair naar de stagnaties in de energie. Ik stem me af op het aura of lichaam en afhankelijk van de persoon plaats ik dit in het kader van de Chinese orgaankennis, de chakra’s of emotionele patronen. Hierbij kunnen soms familielijnen aan bod komen, met blokkades in de energie die al generaties terug ontstaan zijn.
Door het praten over de blokkades en de oorzaken gaat de energie steeds meer stromen en worden de blokkades afgebroken. Soms kan ik dan de stagnerende energie uit het aura halen, zodat er ruimte ontstaat en ontspanning.
Daarnaast zet ik regelmatig edelstenen, anti-storingsmiddelen en aurasoma in om het lichaam met een andere energie te laten resoneren.

Prikkeloverdracht
Met name in de reflexzonetherapie integreer ik prikkeloverdracht. Massagetechnieken, zoals holistic pulsing, chakramassage, meridiaan-massage en voetreflexologie werken direct op bepaalde zones.
Maar ook alle andere massage technieken zorgen voor een prikkeloverdracht om het lichaam te ondersteunen zichzelf te genezen. De keuze in techniek stem ik af op de energie van het lichaam.

Drainage
Als ik voel dat losgemaakte energie niet goed afgevoerd kan worden, gebruik ik bv drukpunten op de benen of armen om de energie door te laten stromen. Dit combineer ik veelal met het verwijderen van de stagnerende energie uit het aura.
Ook geef ik een reflexzone behandeling, als ik er via het aura niet bij kan komen.
Voor de overige drainage kan ik gebruik maken van specifieke voeding of voedingssupplementen.

Voeding
In de consulten voor voedingsadvies ga ik uit van de Chinese en orthomoleculaire voedingsleer. Vooral in de Chinese voedingsleer heb ik dan ook direct de relatie met de emoties en fysieke klachten. De voedingsadviezen geven regelmatig aanleiding om psychologische processen te belichten, zoals het emotie-eten of de link tussen agressie en voeding.

Psyche
In de energetische consulten zit altijd meer of minder de psyche. Aan de hand van wat ik voel of wat de cliënt aangeeft bespreken we bv. hoe bepaalde normen stagnerend werken, die het nut is van “slechte” emoties en wat verplichtingen doen met gedachtepatronen.
Indien nodig geef ik aanvullende oefeningen mee, visualisaties, oefeningen ivm irrationele gedachten of mindfulness oefeningen.

Zie verder op de website mariekevandinter.nl voor de natuurgeneeskundig consulten.


Top